SİVAS / KANGAL - Alacahan İlkokulu

Alacahan İlkokulu

Alacahan beldesi KANGAL/SİVAS
Vizyon
Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan, etkili ve nitelikli, çağdaş ve demokratik bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerin; bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını,çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını, sağlamaktır.
Öğretim Şekli :normal eğitim-öğretim
Ders başlama: 09.00 Ders bitiş: 14.40
Okulumuz kalorifer ile ısınmaktadır
ingilizce
Ulaşım
Ulaşım kara yolu ile sağlanmakta, beldemiz Sivas-Malatya karayolunda bulunduğu için araç sıkıntısı çekilmemektedir.Sivas merkezden-Malatya merkez arasında karşılıklı sefer yapan Hekimhannet okulumuzun önünden geçmektedir.Okulumuzun lojmanı bulunmaktadır.
çevre köylerden 4 okul servisi gelmektedir.İlçeden öğretmen servisimiz yoktur.
Köyümüz Sivas ili Kangal ilçesine bağlı şirin bir beldedir.
Köyümüz ilimiz Sivas´a 113 km, ilçemiz Kangal´a ise 23 km uzaklıktadır.